اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
مدیر ارز بازرگانی مرکز مبادله ایران گفت: «بانک مرکزی با اعمال سیاست های جدید، انجام معاملات ارزی را به مرکز مبادله واگذار کرده است و بر تمام مراحل نظارت دارد تا ریسک معاملات به صفر برسد. برای کاهش ریسک، کارگزاران موظفند وجود ارز و ریال را تأیید کنند تا معامله برای ارز غیرموجود انجام نشود.
به گزارش ایسنا، هفته گذشته رئیس کل بانک مرکزی، سیاست های جدیدی برای مدیریت نرخ ارز اعلام کرد. علی شهیدی، مدیر ارز بازرگانی و عملیات ارزی مرکز مبادل ایران در یک گفتگوی تلویزیونی درباره سیاست های بانک مرکزی و سامانه «بازار توافقی ارز» گفت که با راه اندازی این سامانه، ریسک مبادلات ارزی برای صادرکنندگان و واردکنندگان تقریباً به صفر می رسد و بانک مرکزی بر تمامی مراحل معامله نظارت دارد.
نقش کارگزاران در تأیید وجود ارز و ریال برای هر معامله
شهیدی در ابتدای برنامه پایش درباره علت راه اندازی «سامانه بازار توافقی» ارز توضیح داد: «سیاست های جدید بانک مرکزی، انتقال عملیات را به مرکز مبادله منتقل کرد. باتوجه به این سیاست ها، مرکز مبادله از یک سال گذشته با مشاوره کارشناسان بانک مرکزی، فرایندی را طراحی کرد تا در آن صادرکنندگان، واردکنندگان و هرکسی که می خواهد ارز بفروشد، در این سامانه ثبت سفارش کند. همچنین این سامانه برای سرمایه گذاران خارجی که ارز وارد کشور می کنند هم قابل استفاده است.»
وی در ادامه افزود: «فرایند سامانه «بازار توافقی ارز» به این صورت است که صادرکننده در ابتدا باید مراحل پیش از معامله را انجام دهد. این مراحل برای کاهش ریسک است. ابتدا باید مشخص شود که صادرات انجام شده است و مابه ازای آن در گمرک کورتاژ ایجاد شده باشد. براین اساس، مشخص می شود هر فرد چه میزان می تواند ارز بفروشد. برای کاهش ریسک معامله و اطمینان از وجود ارز، کارگزار صادرکننده باید وجود ارز را تایید کند. پس از آن اجازه ثبت سفارش فروش در سامانه به صادرکننده یا کارگزار او داده می شود.»
مدیر ارز بازرگانی مرکز مبادله ایران درباره سایر مراحل معامله بیان کرد: «پیش ازآنکه صادرکننده و واردکننده بتوانند از سامانه مرکز مبادله استفاده کنند، باید مجوز عرضه و تقاضای ارز را بگیرند. سامانه، یک تالار توافقی دارد که بانک مرکزی نمی تواند با نرخ دستوری بر آن نظارت کند. در این تالار، صادرکننده بیشترین قیمت ارز را مشخص می کند. البته تعیین نرخ ارز باید با توجه به قیمت بازار باشد. جز در این مرحله، بانک مرکزی در تمام مراحل معامله نظارت کامل را دارد.»
حذف مالکیت ارزی بانک ها و شفافیت کامل در معاملات ارزی
شهیدی درباره مزایای سامانه «بازار توافقی ارز» نسبت به وضعیت فعلی گفت: «با راه اندازی این سامانه، برای اولین بار یک سامانه معاملاتی در کشور وجود دارد که کشف نرخ ارز اتفاق می افتد و فضای معامله ارز کاملاً شفاف می کند. یکی دیگر از مزایای آن، حذف ریسک طرفین معامله در زمان تسویه است. تا الان یکی از بزرگترین مشکلات در معاملات، این بود که ارز فروخته می شد؛ ولی ارزی وجود نداشت یا ریالی برای پرداخت آن نبود. با این سامانه، ارز و ریال به حساب یک کارگزار می رود تا از وجود منابع مالی اطمینان حاصل شود. با این روش ریسک معاملات به صفر می رسد.»
وی یکی دیگر از مزیت های این سامانه را تغییر نقش بانک ها می دانست و دراین خصوص گفت: «در گذشته به این صورت بود که بانک ها، معامله گر بودند و ارز را می خریدند و مالک آن می شدند. با راه اندازی این سامانه، نقش بانک ها به کارگزار تغییر یافته است و مالکیت ارز بین صادرکننده و واردکننده جابه جا می شود و بانک ها مالک ارز نیستند. ویژگی بعدی، کاهش زمان انتقال ارز است. اگر بانکی تاخیر در انتقال ارز خود داشته باشد، حجم مبادلات آن بانک محدود می شود؛ پس همه با سرعت انتقال ارز را انجام می دهند.»
مدیر ارز بازرگانی مرکز مبادله ایران در پایان برنامه به موضوع چند نرخی بودن ارز اشاره کرد و توضیح داد: «بستر سامانه هم برای چند نرخی بودن و هم برای تک نرخی بودن آماده است. بستگی به سیاست بانک مرکزی و دولت دارد که نرخ ارز به چه صورت باشد. همان طور که پیش از این اشاره شد، در تالار توافقی، بانک مرکزی نمی تواند نرخ دستوری را اعمال کند و نرخ ارز در آن تالار به صادرکنندگان و واردکنندگان وابسته است. نکته دیگر اینکه تمامی مبادلات باید در یک بازار انجام شود و هر صنف نمی تواند جدای از بقیه اصناف، معامله کند.»
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}